‘’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’
“ Eğitim bir vazoyu suyla doldurmak değil, bir çiçeğe kendi tarzında büyüyebilmesi için yardımcı olmaktır”
JOHN DEWEY
Çocukların sosyal etkileşimleri yalnızca aileyi, özellikle de anne-babayı değil, aynı zamanda akran gruplarını da içermektedir. Bu da bizlere çocukların hayatında gelişimsel ve duygusal anlamda arkadaşlarıyla kurduğu ilişkinin daha fazla etkili olduğunu gösteriyor.
Akran ilişkileri insanların kişilik örüntülerinin gelişiminde de önemli bir faktördür.
Uzmanlar akran etkileşiminin çocukların gelişimindeki öneminin üzerinde durmaktadır. O halde Bilimsel Kolej ailesi olarak bizler çocukların eğitim ve öğretim programlarının içerisinde akran eğitimine de önem vermekteyiz.
İnsanların birbirinden öğrenmesi olgusuna ilk dikkat çeken John Dewey ise birey sosyal etkileşimi sonucunda düşüncelerini ve deneyimlerini paylaşarak zaman içinde kendine has belleğini oluşturur görüşünü belirtmiştir.
Öğrenmenin kalıcı hale gelmesinde akran eğitimi büyük önem arz etmektedir
Gelişim çağındaki öğrencilerimiz akran ya da modelden yaşama dair becerileri öğrenir. Sosyal öğrenme yoluyla bir çocuk, gözlemlediği davranışın sonuçlarını öğrenmekle kalmaz o davranışı yapma güdüsü de artar.
Arkadaşlarının akademik öğrenmeye ağırlık vermesi öğrenmenin öneminin vurgulanmasına ve sosyal çevredeki diğer öğrencilerin de motive olmasına katkı sağlamıştır.
Bilimsel Kolej ailesi olarak bizler çocuklarımızın çok yönlü kendilerini geliştirebileceği ve ifade edebileceği bir yeti kazanmaları için 10-A sınıfı öğrencileri iş birliği ile robot tasarımı projesi gerçekleştirilmiştir.
Ortaokul grubundaki öğrencilerimize modern çağımızın da gerekliliği olan yazılım, kodlama, elektronik çalışmaları ile bütünleşen projelerini sundular. Bu şekilde arkadaşlarının öğrenmelerine yardımcı olmakta, öğretirken kendileri de öğrenmektedir.
Öğrencilerimizin birbirlerine sosyal etkileşimi ve işbirlikçi öğrenmelerinden ortaya çıkan bu proje, yaparak yaşayarak öğrenmenin kalıcı hale gelmesinde etkili olması adına tasarlanmıştır.