‘’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’
Robotların eğitimde kullanılması öğrenmeyi ve ortamı zevkli hale getirirken ilgiyide arttırmaktadır. Bu nedenle eğitim-öğretimde robotlar ve kodlama kullanılan önemli araçlardır. Derste öğrenilen soyut kavramların somutlaştırılması noktasında robotlar oldukça etkilidir.
Kullanılan robota göre, ister manuel olarak ister bluetooth aracılığı ile telefon/tablete kurulan program ile uzaktan kumanda görevi görerek kodlama yapılabilmektedir. Robot, mesafe, yön, hız, açı değişkenleri ile kodlanabilmektedir. Piller değiştirilebilir, gidilen mesafe ölçülebilir. İstendik yönde değişkenler değiştirilerek robotun yapması gereken adımlar planlanabilir.
Tek bir ders için planlanabilen robotik kodlama, doğası gereği disiplinler arası çalışmalar gerektirir. Bir dersin öğrenilmesi için planlanan bir etkinlik süreci, robotun kurulumu, değişkenlerini değiştirme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, problem çözme becerilerinin kullanılması ile başlar. Böylece birçok bilgi ve beceri aynı zamanda gelişir.
Bizler, Bilimsel Kolej olarak, günlük hayat ile iç içe dokunarak, yaparak-yaşayarak öğrenmenin eğitimdeki yerinin büyük önem arz ettiğinin farkındayız. Bu proje ile liseli öğrencilerimizin robotu kurması, kodlaması ve oluşturulan farklı problemlere çözüm üretmesi ile ortaokul öğrencilerimize sunumunu yapması planlanmaktadır. Böylelikle hem lise hem de ortaokulumuzda disiplinler arası çalışmalar yaparak 21. yüzyıl becerilerinin gelişmesi, bilgi ve performansın kalıcılığı ile birlikte zevkli öğrenme ortamı oluşturulması hedeflenmektedir